Títo košickí poslanci Vám predajú lukratívny stavebný pozemok v Košiciach za 45 EUR/m².

hlasovanie_parkovaci-domA úplne im stačí povedať, že im poviete, že tam bude stáť parkovací dom s 2 podlažiami. Nič viac.

Vôbec ich nebude zaujímať, že či pre 10 alebo 200 áut. (Investor musí poriešiť cca 200 áut, ale do 2-podlažného domu vojde cca 150. Kde bude zvysok?)
Že či bude verejne prístupný alebo súkromný? Im je to úplne jedno.
A že sa pozemok predáva minimálne za polovičnú cenu? No a ? Veď zadĺžené Košice majú peňazí na rozdávanie.
Čo na tom, že občanom mesta (nie smeráckej firme) predáva mesto pozemky pod garážami za 83 EUR/m². Sú v blbej strane a tak majú smolu.
Čo na tom, že primátor Raši tvrdil, že pozemky v Borovicovom háji (nesmie sa stavať, je to lesný porast a biokoridor chránený MUSES a RUSES) stojí 1m² minim. 76 EUR/m².

Tu ma napadá jeden vtip, keď sa pýtajú žida, že koľko je 2+2. A žid odpovie, že záleží na tom či kupuješ alebo predávaš.
Tu sa dá urobiť paralera na Košice, keď sa pýtajú smeráka, že koľko stojí 1m² na Terase v Košiciach a on odpovie, že záleží, či predávate smerákovi alebo kupujete od smeráka 🙂

Nakoľko ale zo strany mesta neboli dodržané zákonné postupy a termíny pri tomto bode, tak sa dá uznesenie zrušiť a zachrániť mestský majetok pred jeho superlacným výpredajom, okrem iného…

PS1: Danej téme – návrh na kúpu – som sa venoval aj v predošlom článku – https://zdenkoliptak.com/2016/12/11/vazena-pani-poslankyna-pan-poslanec-mestskeho-zastupitelstva-v-kosiciach-otvoreny-list/
PS2: Vždy som presadzoval výstavbu parkovacieho domu na Považskej 40, ktorý schválili aj poslanci mesta v územnom pláne pred rokom, ale dnes sa niečo schválilo a nikto nevie čo a ešte kruto pod trhovú cenu.
A v tom je problém.

 

Pridaj komentár