Dovolím si zverejniť celý list spolumajiteľa Domov Terasa s.r.o. k Považskej 40.

Poznámka na úvod. Hi reklama má taký reklamný slogan – “Hráme fér.”
Tak si teraz prečítajte, ako naozaj hrajú fér.

A ešte aby bolo jasné KTO JE KTO…
12963685_1081286585246360_6299372451832623801_n

NO A TERAZ LIST V PLNOM ZNENÍ:

Vážená pani poslankyňa, pán poslanec Mestského zastupiteľstva v Košiciach,

v mene spoločnosti Domov Terasa, s.r.o. sa na Vás obraciam vo veci bodu č. 64 rokovania Mestského zastupiteľstva v Košiciach. Predmetom bodu rokovania je schválenie žiadosti našej spoločnosti o odkúpenie pozemku pod našim existujúcim parkoviskom za účelom vybudovania parkovacieho domu v rámci projektu Galeria City (Považská ul. v Košiciach).

V poslednej dobe evidujeme viacero mediálnych útokov voči našej spoločnosti najmä zo strany občianskeho aktivistu Zdenka Liptáka, ktorý sa dlhodobo snaží poškodiť záujmy našej spoločnosti, predovšetkým zverejňovaním rôznych osobných názorov, ktoré podľa nás nereprezentujú názory obyvateľov mestskej časti KE Západ, resp. obyvateľov Považskej ulice, ale práve naopak jeho osobný negatívny postoj prameniaci z osobného sporu z minulosti. Uvedený aktivista uverejnil na svojej web stránke informácie, ktoré sú zavádzajúce a ich cieľom je ovplyvniť hlasovanie zajtrajšieho Mestského zastupiteľstva, týkajúce sa našej žiadosti.

Našim zámerom je na predmetnom pozemku vybudovať 2-podlažný parkovací dom (1 podzemné a 1 nadzemné podlažie) určený pre vlastníkov bytov Galéria City v súlade s platnou legislatívou a VZN mesta Košice. Parkovací dom bude naprojektovaný podľa dispozície daného pozemku a okolitých budov, pri dodržaní stavebných noriem a požiarnych smerníc a bude skolaudovaný pred kolaudáciou bytového domu. V minulosti sme sa pokúšakli vyriešiť otázku parkovania vybudovaním verejne prístupného parkoviska na inom pozemku v blízkosti našej budovy, ktoré by bolo bezplatne k dispozícii aj obyvateľom okolitých bytových domov, avšak aktivity pána Liptáka nám tento zámer zmarili. Z tohto dôvodu sme pristúpili k alternatíve vybudovania parkovacieho domu vo vnútrobloku, ktorý zdvojnásobí kapacitu existujúceho parkoviska.

Napriek našej snahe o zvýšenie komfortu bývania v danej lokalite a o vyriešenie problematickej otázky parkovania, dochádza zo strany aktivistu Zdenka Liptáka k opakovaným negatívnym mediálnym útokom, ktoré poškodzujú našu spoločnosť.

Verím, že tento môj mail prispeje k objasneniu nášho zámeru. V prípade akýchkoľvek otázok, je naša spoločnosť pripravená poskytnúť bližšie informácie na zajtrajšom Mestskom zastupiteľstve.

Ing. Robert Probstner

Konateľ

Domov Terasa, s.r.o.

Tak poďme pekne po poriadku.

1, Ak investor nevie nájsť žiadny protiargument, tak si vymyslí úplný nezmysel o nejakom „postoj prameniaci z osobného sporu z minulosti“ o ktorom nemám ani šajnu, ale pevne verím, že nám Robert Probstner (Hi reklama) povie pokračovanie tejto rozprávky, čo by som vážne ocenil.

2, Robert Probstner (Hi reklama) píše – „V minulosti sme sa pokúšali vyriešiť otázku parkovania vybudovaním verejne prístupného parkoviska na inom pozemku v blízkosti našej budovy, ktoré by bolo bezplatne k dispozícii aj obyvateľom okolitých bytových domov, avšak aktivity pána Liptáka nám tento zámer zmarili.“
Pán Probstner (Hi reklama) zabudol uviesť, že ten ich „pokus“ bol v rozpore s územným plánom, dopravnými regulatívami, uzneseniami mestského parlamentu a aj STN. Ale má pravdu – bol to pokus – v rozpore so všetkým schváleným. A to všetko neschválil Lipták, ale mestský parlament.

Viď článok na danú tému – https://zdenkoliptak.com/2016/06/07/cervene-klamstva-okolo-povazskej-40-v-kosiciach-na-ukor-ludi/

Ďalej píše: „Z tohto dôvodu sme pristúpili k alternatíve vybudovania parkovacieho domu vo vnútrobloku, ktorý zdvojnásobí kapacitu existujúceho parkoviska.“

Pán Probstner zabudol na 2 veci:
a, Nie náhodou Domov Terasa na úplnom začiatku sa dohodol s mestom, že v prvej etape vybuduje parkovisko a v druhej postaví parkovací dom? Nebolo toto aj v materiáloch, ktoré mesto spolu s Domov Terasa s.r.o. pripravili pre poslancov na rokovanie a verejné prerokovanie?
Áno či nie ? Ak áno, potom dnes niekto klame, ale ja to nie som.
b, Mestské zastupiteľstvo v Košiciach zmenilo územný plán práve na požiadavku Domov Terasa expresne rýchlo. Mestské zastupiteľstvo schválilo Záväzné regulatívy a uznesenia v tom, že Považská 40/A a 40/B si musia svoje parkovacie potreby vyriešiť v medziblokovom priestore, takže slová Probstnera o alternatíve vybudovania parkovacieho domu sú úplným nezmyslom zavádzaním poslancov. Majú to už dávno určené v podmienkach, čo je uvedené aj v materiáloch pre poslancov na rokovanie dňa 12.12.2016. Čiže opäť niekto vymýšľa rozprávky.

5, Ďalej píše a zavádza: „Napriek našej snahe o zvýšenie komfortu bývania v danej lokalite a o vyriešenie problematickej otázky parkovania, dochádza zo strany aktivistu Zdenka Liptáka k opakovaným negatívnym mediálnym útokom, ktoré poškodzujú našu spoločnosť.

Ak moje aktivity poškodzujú ich spoločnosť, tak ich žiadam, aby začali voči mne právne konať, lebo ak nezačnú, tak sú to z ich úst ďalšie prázdne nezmysly, ktoré poškodzujú pre zmenu moju osobu.

6, Pán Probstner (Hi reklama) zabudol uviesť, koľko áut vojde do ich parkovacieho domu na 2 pochodia. 200 áut to ale nebude. Takže kde budú parkovať ostatné?

7, Taktiež zabudol uviesť či bude parkovací dom verejne prístupný alebo nie. Lebo ak nebude verejný, ale platený, tak sa môže stať, že ich podnájomníci budú parkovať medzi blokmi na Luniku I a nie na Považskej 40.

8, Úplne sa zabudol vyjadriť k smiešnej cene za m² = 45 EUR. Absolútny výsmech za lukratívny stavebný pozemok v centre Terasy, keď podľa primátora Rašiho má m² v Borovicovom háji (les na bývalom cvičisku) hodnotu min.76 EUR/ m².

9, Páni, a už vonkoncom sa nejedná o materiál hodný osobitného zreteľa…

Pán Probstner sa snažil urobiť zo seba obeť, ale zabudol napísať, že ich doterajšie snahy okolo druhého parkoviska boli v rozpore územným plánom, dopravným regulatívami, uzneseniami MZ a dokonca aj so STN. Ale na vine je Lipták, ktorý celý žiada len to, čo schválil košický parlament.

DOPLNOK Z 12.12.2016
Na rokovaní Mestského zastupiteľstva 12.12.2016 som stretol Roberta Probstnera a opýtal som sa ho, že akýže to my máme osobný problém, o ktorom písal (klamal) poslancom, ale taktiež to rozpráva aj ľudom na Považskej 40. Odmietol odpoveď, tak som svoju otázku z dôrazom zopakoval. Potom z neho vypadla táto veta: ” Ak žiadny nemáme, tak od teraz už áno”. Tak som mu s povedal, nech nepíše a nerozpráva klamstvá. Ešte sa chcel pochlapiť a povedal, že to dávajú na súd. Ja som mu na to povedal, nech to dajú. Vyzval som ich k tomu aj deň pred tým. Súdne pojednávania sú verejné, takže sa verejnosť dozvie kde čo o veciach okolo smeráckeho projektu na Považskej 40 🙂 

3 thoughts on “Dovolím si zverejniť celý list spolumajiteľa Domov Terasa s.r.o. k Považskej 40.

  1. V konecnom dosledku musim povedat ,že
    nerozumiem usilovnosti p Liptaka kedže
    sme mohli parkovat na novo vytvorenom parkovisku takze vďaka p Liptak, že nemožem !
    niekedy aj privela usilovnosti škodi
    a to že sa len chcete zviditeľniť nepomaha veci , ktora odhliadnuc od Vašich osobnych pohnuk vlastne škodi všetkým okolo Vás !
    p Liptak popremýšlajte čomu vlastne pomožete svojim konaním !!

    Páči sa mi

    • Lubomir, neparkovali by sme. Parkovisko vybudovane medzi blokmi Povzaskej 1,3 a 9 by malo iba 50 az 70 parkovacich miest. Parkovali by tam luydia z “domova”cize zhruba 100 aut, dalej by tam parkovali studenti a zamestnanci univerzity, kedze univerzita svoje VLASTNE parkovisko zpoplatnila a studentom ani zamestnancom ziadne vyhody nedala a parkovali by tam aj zamestnanci, pacienti a navstevnici Fakultnej nemocnice, polikliniky a kardiocentra, kedze aj ich parkoviska su zpoplatnene. NEZMENILO BY SA ABSOLUTNE NIC vo veci volnych miest na parkovanie. Zmenil by sa iba a len komfort byvania, kde namiesto akeho takeho travnika a zelen priamo pod oknami panelakov by 20 hodin denne hucali motory a smrdeli vyfuky.

      Páči sa mi

  2. Tak parkovanie dopadlo nakoniec tak, ze viac ako polovicu parkovacich miest si nechal developer na dlhodoby prenajom. Mal som zaujem o kupu parkovacieho miesta a bolo mi povedane ze su uz len 4 miesta volne, no podla katastra viac ako polovica miest je pisanych na Domov Terasa s.r.o. Mesacny poplatok spravcovskej firme je vraj 15 eur na mesiac pre jedno parkovacie miesto ak ste vlastnik parkovacieho miesta. Co vzbudzuje podozrenie, ze ten poplatok je taky vysoky, lebo vlastnici platia aj za udurzbu parkovacih miest Domov terasa (to je len moja domienka) Samotny predajca je tiez dost divny, bol som na oblhiadke parkovacieho miesta a povedal som, ze mam zaujem o jedno parkovacie miesto a uz viac ako dva tyzdne cakam na navrh zmluvy a nedviha telefon. Mojmu znamemu spravili presne to iste, bol na obhliadke, vybral si miesto a uz len cakal na navrh zmluvy, odvtedy mu nedvihaju mobil a zmluvu neposlali. Neviem ci len predajca je nemozny alebo tam nieco smrdi.

    Páči sa mi

Pridaj komentár